Myrstugubergets Friskola är en skola i stadsdelen Masmo, belägen i Huddinge kommun. Vi erbjuder skolplacering för elever från förskoleklass till åk 5.

Hur ställer jag mitt barn i kö?

För att ansöka om en plats i vår skola fyller du i ansökningsformuläret på Schoolsoft. Du får sedan en bekräftelse om att ert barn är ställt i kö. Tänk på att uppdatera era kontaktuppgifter om de ändras och att hålla koll även på skräppost i mailinkorgen!

Hur går antagningsprocessen till?

Utifrån kötid har skolan förtur för syskon och närområdet Myrstuguberget och Masmo. Därefter fyller vi på skolans grupper med elever från kön som bor utanför närområdet.

Förskoleklassen har intag i augusti varje år och där tar vi in 25 elever. I övriga klasser fyller vi på med elever om plats finns.

I januari varje år kallas vårdnadshavare till elever som står i kö till kommande förskoleklass till ett föräldramöte. Där presenterar skolans ledning och lärare Myrstugubergets Friskola och förskoleklass. Blanketter och information om Schoolsoft ges ut. När båda vårdnadshavarna (vid ensam vårdnad krävs uppgifter från skatteverket om ensam vårdnad) fyllt i och skrivit under är detta underlaget för att plats önskas. Efter slutdatum för antagning kontaktas vårdnadshavare att plats erbjuds eller om om eleven har en reservplacering.

När plats har erbjudits skall vårdnadshavare kontakta hemkommunen och meddela dem att barnet fått en placering vid Myrstugubergets Friskola.

Är du intresserad av att ställa ditt barn i kö hos oss?

Ansök i tre enkla steg

Läs på om oss

Innan du skickar iväg din ansökan kan det vara bra att läsa på mer om oss och hur vi jobbar på Myrstugubergets Friskola. Tryck här för att läsa mer om oss!

Ställ ditt barn i kö

När du känner dig redo ansöker du till vår grundskola genom att fylla i vårt ansökningsformulär på Schoolsoft, som du hittar här (länk). Elever antagna till förskoleklassen har automatiskt plats i årskurs 1-5.

Antagningsbesked

Vi återkommer till dig med ett erbjudande om plats per mail. Kom ihåg att du måste tacka ja för att få platsen.